Vaene beduiin läheb kõrbe, aga naaseb rikka šeigina

 



Rahabeduiin rikkaks saamise teekonna alguses.


Tere tulemast minu investeerimisblogisse "Rahabeduiin"! Miks "Rahabeduiin"? Eks mall nõuab “raha” kasutamist, kuigi väikestviisi on siin ka austusavaldus Rahakratile, kelle blogi ma hiljuti enda jaoks avastasin ja kelle kirjanduslik stiil on meelelahutuslik ning inspireeriv. “Beduiin” on ühelt poolt seotud minu kunagiste õpingutega ülikoolis, aga teisalt tähistab soovi nautida vabadust. Vabadust ühest kindlast kohast, ühest sissetulekust ja ühest eluviisist. Lihtne. Nimest olulisem on aga sisu.

Oma rahaasju hakkasin ma täpsemalt vaatama 2020. aasta augustis-septembris. Eks ma eelnevalt olin ikka tubli inimesena raha kogunud ja mitte nii tubli inimesena ka mõne kallima hobi peale kulutanud, aga raha ise ennast juurde tootnud pole (kuigi ülimalt väike lootus veel on, et ehk toob see hobi kunagi tehtud kulutused tagasi). Kõike olen ma aga pidanud oma aja vastu vahetades koju tooma. Lõpuks ma aga taipasin, et elus on võimalik ka muud moodi raha teenida, lihtsalt mina seda veel ei oska.

Ma olin ka kunagi varem mõelnud investeerimismaailma sisenemise peale, aga see mõjus veidi hirmuäratavana. See tundus selline rikaste ja edukate inimeste maailm, kuhu pääsevad vaid vähesed. Kuid nii nagu kunagi tundus autoga sõitmine hirmus keeruline tegevus, mis nüüd tuleb kordagi mõtlemata ja kartmata välja, nõnda peab ju saama ka finantsmaailmas piisavalt koduseks, et igapäevaseid toimetusi vabalt teha. Elukutseliseks eksperdiks ei pea küll saama, vaid piisab kui enda asjad saab kõik ära tehtud. Eesti rikaste TOP 500 tõenäoliselt uut nime minu näol ei näe, aga mõnes Eesti väikelinnas või -vallas võib kümnekonna aasta pärast oligarhi tundega ringi liikuda küll.

Parem alustada veidi hilja kui mitte kunagi ja nii saab siit alguse minu teekond finantsvabadusse, kuigi ma pean tunnistama, et see termin tekitas minus enne ja tegelikult siiamaani tundeid nagu oleks tegemist püramiidiskeemi või mingite otsemüügifanaatikute maailmaga. Küll ma selle oma peas enda jaoks parema terminiga ära tähistan. See blogi on pigem suunatud minule endale oma mõtete väljendamisega, eesmärkide sõnastamiseks ning sihtide meeldetuletamiseks, aga kõik teised huvilised on siia vägagi oodatud. Kindlasti ei maksa siit oodata asjatundja sissevaateid kinnisvara-, aktsia- või laenuturgudesse, vaid pigem alustava rahabossi teekonda keerulisse finantsmaailma. Kui muud kasu siit ei saa, siis algaja vigade üle naerda ja halbade rahaliste otsuste tegemisest kahjurõõmu tunda ikka. Aga nagu ütleb Nike ja Shia LeBeouf: Just do it!

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Minu teekond kinnisvaratust töölisest kasumiahneks katusepakkujaks

Beduiin on tagasi, räägi sõbrale!

Võtame kokku sünniaasta ja vaatame mis mind see aasta erutama hakkab