Vaene rahabeduiin on nüüd hoopis veelgi vaesem

 


Oi, sa ka veel siin?! Selline tunne nagu oleksin mingi jõhkra peo maha pannud - tükk aega on olnud vaikus ja pangakontod on kõik nullis. Tundub nagu oleksin esimeste tasuta eurosentide peale nii ekstaasi sattunud, et põletasin nii need kui rahalist vabadust tooma pidanud raha ära.

Natuke vastab see tegelikult tõele. Olin küll väga rõõmus oma tasuta raha üle ja tõepoolest lõin suure osa oma rahast laiaks, sh pidin välja võtma nii ühisrahastuse kui aktsiainvesteeringuid, aga seda loodetavasti hea eesmärgi nimel, millest olen juba ammu mõelnud ja pidanud plaani endale osta - nimelt olen ma nüüd ühe Tallinna palee omanik* (*tegelikult peaks siia panema üsna mitu tärni - palee on tegelikult osa sellest, küünte taha saamiseks tuli see jagada kahe peale, see on ostetud laenuga ehk siis tegelikult tantsime me panga muusika järgi ja kui nüüd päris aus olla, siis pole seda paleed veel olemaski ehk ostsin investeeringute raha eest tühja õhku, mis kuulub koos mõttelise osaga minu paleest hoopis ühele suurmogulile, kelle õnnistusest ja armust me nüüd sõltume). Kui ühel hetkel peaks õhust saama kivi ja kips, siis vähemalt hakkan ma iga kuu oma vara kasvatama, mitte ei too teistele raha sisse (okei, pangad jäävad ikka plussi). Ma tean küll, et tark oleks ostetud korter välja üürida ja ise kusagil hurtsikus elada, aga ma olen juba piisavalt vana, et endale normaalset elukohta võimaldada. Elu pole ka nii pikk, et pool sellest telgis veeta. Vot selline on siis lugu minu rahaga...

Ma olin kahevahel kas teha üks ülipikk postitus või jupitada see ära, et saaks endast kui sisuloojast jätta paremat muljet. Et ma olen tükk aega vaikinud, siis võite isegi arvata kumma kasuks ma otsustasin.

Ma ikka lüpsan seda lehma kuidas saan (lootuses, et on ikka emane, mitte isane loom). Seega täpsema sissevaate korteri ostmisesse teen ma järgmises postituses, millega saan maha vähem kui nädalaga, ausõna!

Aga et seda ostu rahastada, pidin ma maha müüma mitmeid häid aktsiaid - sisuliselt läks kõik peale Šiauliu Bankase ja Nordeconi. Et pankade silmis parem välja näha, pidin ma seda tegema juba aprilli alguses. Muidugi hinnad hakkasid tõusma peale seda, aga ma aimasin, et mul jääb korralik tulu saamata ja samu aktsiaid kunagi tagasi ostes pean ma rohkem maksma. Eks ma siis arvestan seda vahet korteri hinna sisse…

Etteruttavalt võin öelda, et laenu ma sain (ja üsna normaalse intressiga) ning veidi jäi veel üle, nii et sain vähemalt osad aktsiad tagasi osta. Enamikele maksin veidi peale, aga vana hea Ignitis oli selle ajaga veelgi kukkunud, nii et seda sain isegi parema hinnaga uuesti kotti pista.

Hoolimata väikestest summadest on olnud päris hea tunne kui aktiivsel dividendide maksmise hooajal tuleb aina sõnumeid, et minu väärtpaberikontole on laenud raha, kuigi ma ise pole sinna midagi kandnud. Selle tunde nimel ma neid aktsiaid ostnud olen (kuigi hea soe tunne on ka vaadates täies mahus portfelli jäänud Šiauliu Bankase ja Nordeconi realiseerimata kasumit). Minu soov aktsiaid juurde osta sellest on ainult kasvanud ja kõik need olematu suurusega laekumised on läinud tagasi uusi aktsiaid ostma.

Igatahes on nüüdseks minu investeeringud paljuski kinnisvaras (vabandust, õhus) ja aktsiates, sealjuures õhk on hindamatu, aga aktsiaid umbes 2800€ eest, sh u 350€ kasum. Ühisrahastuses ja Funderbeamis on mul ettevõtte rahasid, millega saab natuke rohkem mängida, aga mida kahjuks pole nii palju kui tahaksin (alati võib mulle kanda, ma täiesti luban seda). Lootust on, et sinna tuleb seda ka aktiivsema tööga juurde, aga samal ajal ma kahtlustan, et Sõõrumaa saaks oma lipsunõela eest ka kõik mu ettevõtte varad üles osta. Võib-olla peaks hoopis uurima välja millises ujulas Sõõrumaa käib…

Kuid vähene raha ei tähenda, et ma investeerimisega lõpparve teeksin. Ennast harida saab ikka ja üks väga paljulubav võimalus selleks terendab mul silme ees. Kui see võimalus ka realiseerub, siis saan ma loodetavasti oma vähest raha tunduvalt kiiremini ja targemini tööle panna.

Ahjaa, ja kasvama hakkas mul ka. Konto. Ehk siis sai endale tehtud LHV Kasvukonto, et panustada rohkem ka muule osale maailmast peale Baltimaade. Ma tean küll, et väljaspool Balti riike ei ole väga mingit elu, aga anname teistele ka võimaluse. Esialgu panustasin nelja fondi - kindlalt tahtsin ma endale saada S&P 500 indeksit; samuti soovisin proovida kätt krüptovaluutaga; lisaks tundsin huvi arenevate turgude vastu; ja lõpuks panustan sellele, et inimesed jäävad haigeks ja peavad saama terveks. Osakaalu mõttes 50% minu Kasvukonto rahast läheb S&P 500 fondi, 20% arenevate turgude fondi, 20% meditsiinifondi ja 10% mängib Ethereumi/Etheri hinnaga. Ma ütlen ausalt, siin ei ole mingeid väga põhjapanevaid analüüse valikute taga olnud. Ma oleks võinud vabalt panna ka kõik ühte indeksisse, aga tahtsin näida ja tunda end spetsialistina, kes ennustab maailma trende ette. Ma usun, et ka teiste valikute puhul teeniks sama palju kui mitte rohkem (aga kindel on see, et vähemalt ei lähe see raha rämpstoidu ostmiseks).

Vaatame kas osa kaks tuleb nüüd kiiremini kui see postitus...

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Minu teekond kinnisvaratust töölisest kasumiahneks katusepakkujaks

Beduiin on tagasi, räägi sõbrale!

Võtame kokku sünniaasta ja vaatame mis mind see aasta erutama hakkab