Miks ma selle teekonna endale ette võtan?

 


10 aasta pärast võiks selline välja näha minu tööpäev


Uus päev ja uued mõtted. Seekord võiks enda jaoks paika panna mida ma tahan rahaasjadega saavutada.

Rikkaks tahaks saada. Mis siin ikka rohkem öelda. Tänan, et lugesid.

Tegelikult natuke ikka on rohkem mõtteid. Ma olen lugenud erinevate investeerimisgurude blogisid ja raamatuid ning neis on sees tõetera (või lausa tõekivi), et rikkus on suhteline ja ajas muutuv. Iga inimese jaoks on rikkus erinev vastavalt tema vajadustele ja soovidele. Ma hakkasin enda jaoks ka seda lahti mõtestama ja esmajoones tuli kohe ette nooruspõlve arusaam, et rikas olemiseks peab olema mitu villat, luksusautod, eralennukid, kuldketid ja rahapatakad. Noh, räpivideo ühesõnaga. Lihtsalt peaosas mingi suvalise valge jorsiga, kes ei hirmutaks kedagi siis ka kui ta ennast maksuametnikuna tutvustaks (mida ma küll pole, just in case ütlen). Aga praegusel ajahetkel mul on veidikene reaalsem arusaam rikkusest, kuigi lotovõidu peale mõeldes ikka uitab aju vahepeal kunagiste rikkusevaadete peale. Oma praeguses mõttemaailmas ajan ma taga rikkust, mis võimaldaks mul elada oma kodus (kunagi võiks olla ka suvekodu kusagil mere läheduses või lausa välismaal, aga see juba natukene soovunelm), sõita normaalse autoga (nt peaaegu uuena ostetud Škoda Octaviaga), käia 500-1000€ eelarvega reisidel vähemalt mõned korrad aastas ja üldiselt käia poes nii, et ma ei peaks vaatama otseselt hindu, vaid mõtlema mis ma tahan. Ja seda kõike tehes osalise tööajaga tööd, mida mulle meeldib teha, või elades ainult passiivsetest tuludest.

Ma pole kunagi olnud väga suur numbrite inimene, rohkem selline keeleka mees, mistõttu külmade ja täpsete kalkulatsioonide tegemiseks ja nägemiseks tuleb natuke aega varuda. Küll ühel hetkel tulevad ka need. Senikaua võiks oma praeguse elu pealt ära öelda, et absoluutne miinimumeesmärk praeguse elustandardi säilitamiseks peaks olema umbes 600-650€ kuus. Sõltuvalt kui keeruliseks kaamel mu elu parajasti muuta soovib. Kuid me ei tulnud siia elupäevade lõpuni lihtsalt ära elama. Meie sihiks on ikkagi muinasjutuliste rikkuste tagaajamine, mistõttu peaks eesmärgid seda ka kajastama. Nõnda võiks ühel hetkel passiivne tulu katta ära ekstravagantsema elustiili, nii 1500€ kuus ja seda lausa kahekordselt, et ülejäänud tulu saaks tagasi raha teenima panna või liiva alla ära peita kui peaks tulema mõni vaenulikum hõim rikkust ära võtma.

Mul on väike lootus, et kui ma nüüd kohe tublisti peale hakkan, reaalselt ja läbimõeldult tegutsen ning elamist selle kõige käigus täielikult ära ei unusta, siis ehk nii 10 aasta jooksul võib see ka reaalsuseks saada. Eks kõik sõltub nüüd minust endast ja veidi ka muust maailmast, kuid ulmeline see eesmärk vast pole. Ja ega 10 aasta pärast raha teenimine loodetavasti ära lõppe, lihtsalt selleks ajaks võiks miinimumeesmärgid olla täidetud ja suuremale rikkusele tugev põhi pandud.

Selle kirjakeskkonnaga üritan ma enda jaoks natuke struktureeritumalt eesmärke ja edusamme sõnastada ning ka motivatsiooni üleval hoida, et see elustiil minusse korralikult juurduks ja muutuks loomulikuks osaks, mitte pealsurutud kohustuseks. Kui keegi teine ka siit midagi endale leiab lisaks 47 829-le juba eksisteerivale eestikeelsele investeerimisblogile, siis on see ainult boonuseks.

Nagu veel aastasadu tagasi oli reisimine aastaid kestev ning ohte täis teekond läbi kõrbete, üle merede ning mägede ja läbi katsumusi täis olukordade, nõnda on ka see rahaline teekond väljakutse meie rahabeduiinile. Kuid ainult riske võttes on võimalik saavutada elus veidikenegi enamat. Seega asume teele ja saame jagu kõigist ette jäävatest raskustest.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Minu teekond kinnisvaratust töölisest kasumiahneks katusepakkujaks

Võtame kokku sünniaasta ja vaatame mis mind see aasta erutama hakkab

Beduiin on tagasi, räägi sõbrale!